Novinář v popkultuře: The Flash

flashAsi každý novinář zná ten pocit, kdy má dobré a spolehlivé zdroje. A co takhle otce policistu a nejlepšího přítele superhrdinu, kteří honí padouchy, jeden ty obyčejné a druhý takzvané metalidi, tedy lidi, kteří byli ovlivněni výbuchem S.T.A.R. Labs? Tak přesně takové zdroje má mladá publicistka Iris West, jejíž otec Joe je detektivem u policie v Central City a její nejlepší přítel Barry je tamtéž forenzní technik a alespoň ze začátku je v jejím případě skrytým superhrdinou.

Děj seriálu samozřejmě není tak jednoduchý, v podstatě se jedná o to, že hlavní hrdina Barry Allen, kterého skvěle ztvárňuje Grant Gustin, známý například ze seriálu Glee, ztratil ve svém dětství matku, kterou zavraždili. Policie v této kauze obviní a odsoudí Barryho otce a detektiv Joe West se malého Barryho ujímá, aby vyrostl v normálním prostředí a měl alespoň z části normální dětství. Když Barry dospěje, rozhodne se svého otce zachránit, už ovlivněný výbuchem zmíněné laboratoře, takže zároveň chytá i mezi lidi. A pokud chcete vědět, jak to s Barrym, jeho otcem a dalšími v seriálu dopadne, rozhodně si jej pusťte, ale tady skoro žádný spoiler nenajdete!

A jak je to s naší Iris? Ta je první, kdo vlastně Flashe pojmenuje, aniž by věděla, o koho se jedná. Protože se do něj platonicky zamiluje a snaží se od svého otce zjistit co nejvíce informací o muži v červeném obleku s bleskem na hrudi, stane se, že se připlete do několika potyček, ze kterých ji právě i Barry zachrání. Prostě a jednoduše vykonává trochu té poctivé novinářské práce, která nese očekávané, ale i neočekávané ovoce. A teď jeden spoiler. Barry totiž postupem času zjistí, jak cestovat časem a tak se také dozví, že v budoucnosti bude Flash pohřešován a člověkem, který do napsal do novin Central City je Iris, v té době již Allen-West.  Takže je nám všem asi jasné, že se ti dva časem vezmou.

Iris dokonce i vykazuje několik vlastností, které by správný reportér měl mít, je cílevědomá, zvídavá, profesionální. Na druhou stranu jí v případě Flashe a informování o něm chybí jistá dávka objektivity, možná právě proto, že je do něj zakoukaná a tudíž se tak trochu nechává unést city k němu. Díky Flashovi také dostává příležitost v Picture News, kde se z ní stává opravdu výborná redaktorka, která díky svému přístupu ke zdrojům má kvalitní, zajímavé, překvapivé a nové informace, které by chtěl snad každý novinář.

 

 

Přidat komentář